20 iul. 2011

Probleme cu bateria dupa instalarea unui nou rom?

            Multa lume se plange ca bateria tine mai mult la romul X decat la Y,ca tinea mai mult pe froyo decat pe gingerbread...Chiar daca de multe ori este adevarat,pentru ca pentru o performanta mai buna e nevoie de putere,sunt cazuri in care problema se datoreaza faptului ca bateria nu mai este calibrata cum trebuie.Se recomanda ca dupa instalarea unui nou rom sa urmatii pasii de mai jos:

             Pentru recalibrarea bateriei sunt 3 metode,cea mai usoara fiind descarcarea unei aplicatii de recalibrare a bateriei gen Battery Calibration.Recalibrarea bateriei se face prin stergerea fisierului batterystats.bin astfel incat sistemul creaza un nou fisier gol,fara alte informatii eronate despre baterie ce provin din romul precedent.
Descarcati aplicatia(e free),puneti telefonul la incarcat ,asteptati pana ajunge la 100% dupa care apasati butonul de calibrare si scoateti incarcatorul.Folositi telefonul normal pana se descarca de tot(si se inchide) dupa care incarcati-l din nou(nu mai aveti nevoie de program) si calibrarea ar trebui sa fie gata.
            Alte metode sunt folosirea optiunii "Wipe battery stats" din custom recovery sau stergerea manuala a fisierului cu Root explorer.

Ex: dupa recalibrarea bateriei (trecerea de la void la CM7) aceasta a tinut cu ~1 zi in plus.

8 comentarii:

  1. E valabil si pentru trecerea de la 2.2 la 2.3 stock?

    RăspundețiȘtergere
  2. e valabil pentru orice schimbare de rom dar nu e necesara intotdeauna...daca bateria se descarca repede fara motiv sau chiar procentajul de incarcare creste cu 1-2% fara a fi conectat prin cablu inseamna k ai nevoie de calibrare...eu cand am trecut de la devoid la CM7 bateria de consuma minim 10% pe noapte :) si acum ma tine 3 zile cu wifi,vorbit,putina customizare din cand in cand si angry birds :)

    RăspundețiȘtergere
  3. am si eu probleme de genul asta, am reusit "performanta" sa duc bateria de la 100% la 25% in doar 4 ore
    acum am descarcat aplicatia pe care o recomandati aici, dar cand o pornesc imi zice ca prima data trebuie facut root la telefon, dar eu folosesc gingerbread stock, e vreo problema daca folosesc aplicatia?

    RăspundețiȘtergere
  4. aplicatia nu poate fi folosita fara root deoarece are nevoie de acces la un fisier din sistem...
    cum sa faci root pe 2.3 stock gasesti in sectiunea Custom roms

    RăspundețiȘtergere
  5. daca ai recovery instalat,poti incarca telefonul la 100%,intri in recovery si dai wipe la battery stats ,scoti incarcatorul,il folosesti pana se stinge,il incarci iar pana la 100% fara sa il folosesti si vezi daca se schimba vreo ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. pai dak are recovery inseamna ca are si root si e mai comod sa foloseasca aplicatia :|

    RăspundețiȘtergere
  7. deci dacă nu am root nu am cum să folosesc aplicaţia :-(
    se poate face ceva să îmbunătăţesc durata bateriei fără programul ăsta?
    am văzut că sunt in market tot felul de aplicaţii gen battery booster ...
    aţi folosit careva aşa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. cum se poate face unroot dupa ce am recalirat bateria pe android 2.3.3???
    Root a fost facut dupa tutorialul vostru cu superoneclick.
    Acolo este optiunea unroot. treuie sa scriu iarasi in fereastra de cmd acele instructiuni si apoi sa folosesc acea optiune de unroot??

    RăspundețiȘtergere